Skip to content

Digital bokföring

Hos oss behöver du inte springa med papper om du inte vill. Vi har digitala lösningar som passar dig oavsett vilket tidigare system du kommer ifrån, eller var du bor i Sverige.

Tack vare kommunikationssystemet får du snabb återkoppling från oss och kan ställa frågor om du behöver, allt i realtid. Alltså traditionell bokföring, gjord smidig med digitala verktyg.

Bokföring är en färskvara

Du som drivit företag genom alla år kommer säkert ihåg hur det var/är. Kassar med kvitton som lämnades in till bokföringsbyrån och långa ledtider tills du fick veta hur företaget faktiskt gått. Däremellan påminnelser om kvitton du inte hittar, flera månader efter aktuellt datum. Nu är det nya tider!

Du kommer också kunna hålla koll på momsen och förbereda för dina in- eller utbetalningar i realtid, och inte som förr få ett mail eller telefonsamtal sista dagen.

Tre anledningar till att bokföra digitalt

1

Du har alltid tillgång till alla rapporter och underlag, var du än befinner dig i världen, vilket leder till att du får större kontroll över din verksamhet

2

Du sparar tid på administration eftersom du slipper åka med papper, sammanställa och leta reda på dina kvitton, etc. Du kan istället vara ledig på söndagar!

3

Fysiska fakturor och kvitton som sparas digitalt i molnet, dvs. online, behöver inte sparas fysiskt i 7 år utan kan kastas efter 4 år. Tills dess spar du dem i en pärm på ditt kontor.

Fördelar

Vi ser stora tids- och kostnadsbesparingar hos våra kunder som kör heldigitalt och automatiserat. Vill du veta mer om vad du kan spara hör gärna av dig till oss!

Siffror i realtid – När du kommer och frågar din byrå hur det går kan de oftast inte svara. Med siffror i realtid kan vi fram till och med gårdagen säga hur ditt företag mår! Detta är jättevärdefullt vid investeringar, samtal med banken eller andra intressenter som behöver veta hur ditt företag mår! Vi kan också rådgiva dig på aktuella siffror och vara mer behjälpliga än att bara stoppa in siffror i ett system.

Tidsbesparing – beroende på hur stort ditt företag är (desto större ju mer kan du spara) kan du spara upp till och med en halvtidstjänst eller mer med allt vad det kostar på att bli kund hos Småstadens. Med sättet vi arbetar slipper du nu sprätta kuvert, skriva in långa OCR-nr och åka runt med eller posta papper! Du sparar också massa pengar på att slippa avgifterna på pappersfakturor.

Allt på en plats – samla allt på en och samma plats och slipp stressen över att ha fakturor här och där. Har du haft problem med postgången ser vi förbättringar i adressändringen till scanningscentralen. I Finago samlas allt på en och samma plats och är alltid tillgängligt online vilket gör att du kan sköta administrationen och betalningar när som helst från vart du vill! Allt du behöver är en uppkoppling!

Lugn och ro – Med allt på en och samma plats hos scanningscentralen behöver du inte oroa dig för borttappade underlag, du slipper tjat från oss på byrån, har full kontroll på likviditeten och kan sova gott om nätterna då du fram till gårdagen vet hur företaget går! Du har dessutom alltid tillgång till dina siffror och är inte beroende av oss för att ta fram rapporter eller titta på något underlag. Allt är tillgängligt online.

Oberoende redovisning – med sättet vi arbetar på och Småstadens portal är du inte beroende av att ”din” redovisningskonsult är på plats. Vi kommunicerar och lägger ärenden i portalen så att kollegor på Småstadens lätt kan hoppa in om någon t.ex. är sjuk. Det gör att du inte är beroende av en person på byrån utan någon finns alltid där för att hjälpa dig eller svara på frågor!

Snabbare deklarationer – med allt ovanstående kan vi leverera och göra klart vårt jobb mycket snabbare vilket gynnar dig på alla ovanstående sätt! Ju större du är ju mer kan du spara till fasta priser.

Finago är digital ekonomistyrning – ett program för gemensam användning av kunden och redovisningsbyrån.

Finago erbjuder ett program som möjliggör en helt digital ekonomistyrning och som lämpar sig för gemensam användning mellan redovisningsbyrån och kundföretaget. Digital ekonomistyrning gör det möjligt att oavsett tid och plats sköta och följa upp företagets ekonomi. Detta gör processerna för ekonomistyrning betydligt mer effektiva, i och med att de manuella arbetsfaserna automatiseras.

Du kommer också kunna hålla koll på momsen och förbereda för dina in- eller utbetalningar i realtid, och inte som förr få ett mail eller telefonsamtal sista dagen.

Nmbrs är ett webbaserat lönesystem som vi har valt det är lätt att jobba i både för oss som byrå och för dig som kund.

  • Är det lätt för anställda att registrera tid och avvikelser
  • Får dina anställda och du själv enkelt lönespecen i appen eller online
  • Kan du som ägare/VD kontrollera lönerna och godkänna i systemet innan vi skickar ut
  • Har du tillgång till tidigare löner och dokument dygnet runt och är inte beroende av oss för att ta fram uppgifter du eller dina anställda behöver